A Zeilendeschips.nl leállt. Ezúton is köszönjük minden vitorlás vendégünknek a bizalmat!

Kérdésekre a meglévő foglalásokról elérhetőek vagyunk még e-mailben (info@zeilendeschepen.nl) és telefon (0517 20 10 23)

Ez egy utazás a Corona Guarantee-vel. Kattintson a gombra itt további információért vagy a (0517) 20 10 23 telefonszámon.

Sajnos már nem foglalhatja le ezt a vitorlázást. kilátás alternatív vitorlázási vakáció vagy hívja (0517) 20 10 23.

Eilanden cruise Golf van Biskaje

29 hétfő 2020 14: 00 t / m 09, csütörtök 2020 július 10: 00

Eilanden cruise op de Thalassa

Een prachtige zeiltocht door onder andere de Golf van Biskaje. Zeil langs de kust van Bretagne en Gironde. Bezoek mooie eilanden zoals Île de Yeu en Bell Île. Vanaf het schip heb je bijzonder uitzicht op de stranden, spectaculaire kliffen, idilische haven en groene landschappen.  

Utazási információk

1. nap
Iedereen komt om 14.00 aan boord van Tallship Thalassa , afgemeerd in de haven van St. Nazaire. Je wordt welkom geheten door de kapitein en de bemanning. Nadat alle gasten gearriveerd zijn vertrekt het schip van St Nazaire naar Île de Yeu waar het na ongeveer 5 uur varen aankomt.
St. Nazaire, gelegen aan de Atlantische kust, is bekend om zijn scheepsbouwindustrie, het centrum voor de bouw van oceaanwaardige schepen. The Queen Mary II werd hier gebouwd. Er is in deze stad een ruim aanbod van natuurlijke en culturele attracties te vinden.
Het eiland Île de Yeu was lange tijd de belangrijkste haven voor tonijnvisserij van de Atlantische oceaan. Op dit eiland treft prachtige natuurlandschappen aan, wilde kusten met steile rotsen waarboven het indrukwekkende oude kasteel van het eiland uittorent.

2. nap
Het schip vaart over van Ile de Yeu naar de Golf van Morbihan.
De Golf van Morbihan (Mor Bihan is Bretons voor kleine zee) is een golf aan de zuidkant van Bretagne, een binnenzee van ongeveer 20 km breed die 40 eilanden omvat. De Golf van Morbihan is een beschermd natuurgebied. Langs de kust zie je hier en daar een haventje, een inham of een ongerept stukje strand. Fauna en flora wordt hier aangetroffen in een van zijn meest natuurlijke vormen. Geen toeval dat de Golf van Morbihan erg geliefd is als vakantiebestemming.         

3. nap
De Thalassa blijft hier een dag liggen en je kunt hier de dag door brengen in de Golf van Morbihan. Er zijn twee te bezoeken eilanden (Île aux Moines en Île d’Arz), alle andere zijn privébezit. Auto’s zijn taboe op deze eilanden, er kan ongestoord gewandeld en gefietst worden, ondertussen genietend van de zee, de geuren, de visserijhuisjes en de rust.
Île aux Moines en Île d’Arz, deze beide eilanden liggen centraal in de Golf van Morbihan. Het grootste eiland is het Île aux Moines, bekend om haar mimosa, camelia en sinaasappelbomen.
Île d’Arz is het kleinere eiland van de twee maar ook hier lopen schitterende wandel en fietspaden over het eiland. Midden op het eiland bevindt zich het pittoreske stadje Arz waar dicht bij elkaar gebouwde huisjes en gezellige pleintjes een mooi beeld van Bretagne geven.

4. nap 
Het schip zet koers naar Belle Île, een vaartocht van ongeveer drie uur. Iedereen krijgt na aankomst ruim de tijd om het eiland te bezichtigen. Belle Île (mooi eiland) doet haar naam recht aan. Een rustige bestemming, gelegen tussen mooie stranden en impossante kliffen, bonte havens en weelderige landschappen.

5. nap
Een overtocht naar Lorient staat op de agenda. Lorient is een stad van kunst en geschiedenis, beroemd om zijn maritieme geschiedenis. Lorient staat ook bekend als een levendige en gastvrije stad vol bezienswaardigheden.

6. nap
In de ochtend is er nog tijd om Lorient verder te verkennen. In de middag zet het schip koers richting Île de Groix. Dit is ongeveer twee uur varen. Het eiland Groix is een echt natuurwonder dat alleen per schip bereikt kan worden. Het is bekend om haar mineralen en tonijnvisserij. Het eiland is de thuisbasis van veel verschillende soorten zeevogels. Île de Groix is het beste te verkennen per fiets of te voet,

7. nap
Het schip en haar gasten vertrekken naar Concarneaux (letterlijk vertaald: Baai van Cornwall). Concarneaux bevindt zich daar waar het Engelse kanaal, de Keltische zee en de Golf van Biskaje in elkaar overvloeien. Liefhebbers van architectuur en historie kunnen hun hart ophalen bij het gotische kasteel Chateau de Keriolet. Ook de boerenmarkt Les Halles is zekereen aanrader. Het belang van het havenverleden van Concarneaux wordt geïllustreerd door de honderden vissersboten die aangemeerd liggen bij de kades en de drukke visafslag (vanaf 06.30 u ’s ochtends). Concarneaux is tegenwoordig de belangrijkste tonijnhaven van Europa.

Dag 8 en 9
Het schip zet koers naar Douarnenez, een langere vaartocht van 9-10 uren varen. Douarnenez is vooral bekend om haar sardinevangst en verbondenheid met de zee. De kades met kleurrijke huizen worden verlevendigd door cafés en restaurants met terrasjes. Als je interesse hebt in traditionele schepen dan mag je het Port Musée zeker niet overslaan, dit bevindt zich vlakbij Port-Rhu de oudste haven van de stad. Douarnenez is ook bekend om haar prachtige zandstranden waarvan het uitgestrekte zandstrand  Ris het grootste is. De Thalassa blijft hier een dag liggen.

10. nap
De reis wordt voortgezet richting Brest. Brest is de op een na belangrijkste bestuurlijke stad van Bretagne en zeker een bezoek waard. De stad heeft zwaar geleden onder de bombardementen van de tweede WO maar heeft zichzelf opnieuw hervonden. Brest werd onlangs benoemd tot Ville d’art et d’histoire (stad van kunst en geschiedenis). Brest biedt een uitgebreid programma aan bezoeken en activiteiten vol cultuur en erfgoed maar weet ook te verrassen met talrijke architectonische hoogstandjes uit de 20e en 21e eeuw.
Een wandeling over de zeer levendige kade Commandant Malber biedt een van de beste uitzichten over de stad. De mythische schoener La Recouvrance heeft hier haar thuisbasis.

11. nap
Na afscheid te hebben genomen van de andere gasten, de kapitein en de bemanning van Thalassa verlaat iederen het schip om 10.00 uur.

további információk

Az utazási összeg egy közös kétágyas szobában való tartózkodáson alapul.
Kérjük, hogy csomagokat szállítson utazótáskákba: a kemény bőröndök nem alkalmasak a kabinokban.
Ruházati tanácsunk a szél és vízálló ruházat, zárt cipő és sportos alkalmi viselet.

Az ár tartalmazza

  • 10 Overnachtingen aan boord in een 2-persoonshut met eigen douche
  • Minden étkezés az utazás során (reggeli, ebéd és vacsora)
  • Alkoholmentes italok étkezéssel (kávé, tea, tej és víz)

Az ár nem tartalmazza

  • Átutalási költségek
  • Alle overige non-alcoholische en alle alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky)
  • Excursies aan wal

Élelmiszerallergiák és táplálkozási követelmények
Ha táplálkozási szükségletei vagy allergiái vannak, a legjobb, ha ezt a foglalás előtt megvitatják. Gyakran ez nem jelent problémát, de néha a vendégektől elvárható, hogy speciális termékeket vásároljanak, amit a vendégek maguknak kell megtenniük.

Vitorlázik a Thalassával

További információ a Thalassa-ról